Letar du efter ett privatlån? Dessa 5 bästa låneföretagen i Sverige kanske passar dig.

Letar du efter ett privatlån? Dessa 5 bästa låneföretagen i Sverige kanske passar dig.

Ett personligt lån kan hjälpa till med att lätta på den ekonomiska stressen som vi ibland befinner oss i. Kanske är ditt kreditkort maxat och du vill sänka din månadskostnad. Eller kanske är det dags att renovera ditt hem men du behöver hjälp.

 

LoanBalanceMain

 

Ovanstående scenarier är typiska exempel där ett personligt lån kan vara en bra resurs att använda. För att hjälpa dig att navigera dina alternativ har vi listat fem av Sveriges bästa personliga lånegivare.

Vad är ett privatlån?

Med personliga lån kan du använda pengarna du får för att göra nästan vad du vill. Innan du tar ett personligt lån är det dock några saker att tänka på, till exempel att hantera betalningar i framtiden, även om oväntade saker inträffar.
Men att bli godkänd för ett privatlån är enklare än vad du tror!

Vem är Sveriges bästa lånegivare?

Vem som ger dem bästa privatlånen beror helt på vad kunden kräver. Vill du ha den lägsta räntan? Kanske är antalet kreditupplysningar en avgörande faktor? Eller är en generös avbetalningsplan viktigare? Det här är allt som du bör tänka på när du ansöker om ett lån.

Under så kan du välja bland fem av Sveriges bästa lånegivare.

Lendo

Om du vill läsa om Sveriges bästa privatlån är det svårt att missa Lendo, landets ledande lånemäklare. Om du lånar genom dem tas endast en kreditupplysning oavsett hur många banker som behandlar din låneansökan. När du ansöker via Lendo, betygsätts du av banken exakt som om du hade ansökt direkt till banken så det finns ingen anledning att oroa dig för att prenumerera på ytterligare tjänster med dem. Det finns ingen räntepremie eller extrakostnader överhuvudtaget. De erbjuder lån upp till 500 000 SEK med ränta från 2,95% till 29,95% och du kan välja mellan att amorterar mer eller löser in lånet när du vill [1].

Direkto

Direkto hjälper dig att hitta de lägsta räntorna och de bästa lånekraven från alla olika banker med bara en kreditrapport. Dessutom erbjuder Direkto en av de lägsta räntorna på marknaden: 2,95% på traditionella banklån till kunder som inte har några betalningsanmärkningar. De har också den lägsta räntan på marknaden för kunder med betalningskrav – 6,75%.
Du kan få ett lån upp till 500,000 SEK med en fast årsränta från 2.95% till 29.00% [2].

Nystart Finans

Nystart Finance är det perfekta lånet för dig om din kreditvärdighet inte är perfekt. I stället för att titta på din kreditvärdighet när de utvärderar din låneansökan så tittar de på dina intäkter och undersöker dina återbetalningsförmågor istället. Genom Nystart Finans är det också möjligt att få hjälp vid avbetallning av skulder till Kronofogden. Du kan ansöka om ett lån upp till 500,000 SEK med ränta från 9,9% till 26,0%.De har låga inkomstkrav och en ränta som sänks varje år [3].

Svea Ekonomi

Ett av Sveriges bästa privatlånegivare är Svea Ekonomi, som privatperson kan du enkelt ansöka om lån direkt på deras hemsida. Om ansökan godkänns betalas lånet ut inom ett par dagar. De erbjuder lån upp till 400,000 SEK (200,000 SEK utan medlånetagare) och fast årsränta från 6,9% till 25,95%. Du kan vara säker på att du alltid får den bästa räntan som de kan erbjuda [4].

Moank

Moank erbjuder en extra gynnsam lånetyp genom din arbetsgivare tack vare att ränta och amortering betalas genom löneavdrag. Lösningen fungerar för dig som är anställda i både privata och offentliga sektorer. Du kan låna upp till 600,000 SEK med en fast årlig ränta från 3,75% till 14,95%. Moank erbjuder en av de lägsta räntorna på marknaden. Om du registrerar dig med BankID får du svar på din ansökan inom en arbetsdag.

Innan du ansöker om ett privatlån så är det en bra ide att jämföra olika erbjudanden från dom bästa bankerna. Det enda sättet att veta exakt vad dina bästa alternativ är, är att göra din egen forskning. Med det kommer du att vara på väg till ett privatlån så att du kan uppnå dina ekonomiska mål snabbare.

 

[1] Lendo. “Privatlån.” Lendo. Accessed 4 June 2020.
[2] Direkto. “Privatlån.” Direkto. Accessed 4 June 2020.
[3] Nystart Finans. “Nystartslånet.” Nystart Finans. Accessed 4 June 2020.
[4] Svea Ekonomi. “Privatlån.”Svea Ekonomi. Accessed 4 June 2020.
[5] Moank. “Möjligheter för din ekonomi.” Moank. Accessed 4 June 2020.