Ai nevoie de un împrumut personal? Top 5 creditori din România potriviți pentru tine

Ai nevoie de un împrumut personal? Top 5 creditori din România potriviți pentru tine

În cazul în care ai nevoie de bani și ți-ai propus să obții un împrumut personal, acest articol îți va fi foarte util. Există o varietate de tipuri de  credite, numai că împrumuturile personale prezintă câteva caracteristici unice. 

 

PLRomaniaMain

Pot fi utilizate în multiple scopuri, fie pentru acoperirea costurilor pentru proiectul de renovare a locuinței, ca avans pentru achiziția unei case sau ca finanțare pentru autoturismul pe care îl consideri folositor pentru familia ta. În cele ce urmează, vom prezenta detaliile despre modul în care se poate obține un împrumut personal în România.

“Un credit personal este un împrumut, care este pus la dispoziție de către un creditor unui debitor, spre a-și finanța orice tip de nevoie, pe care acesta o consideră necesară. Nu este precum creditul ipotecar sau ca împrumutul auto, unde este obligatoriu să se finanțeze achiziția unei proprietăți sau a unui automobil. O altă caracteristică a împrumuturilor personale o reprezintă faptul că sunt credite nesecurizate. Acest lucru înseamnă că nu există garanții care sunt prezentate la încheierea contractului, ceea ce echivalează cu lipsa oricăror probleme legate de executarea garanțiilor, așa cum se întâmplă la alte tipuri de împrumuturi. Pur și simplu ii soliciți creditorului o anumită sumă de bani pe care să o utilizezi după cum dorești.

După modul de rambursare, împrumuturile personale sunt credite cu plata în rate. Au un plan de rambursare bine stabilit, de-a lungul a câtorva ani și, de obicei, rata dobânzii este fixă.

Pentru a solicita un împrumut personal în România este posibil să ți se ceară de către creditor următoarele documente:

-Dovada de identificare

-Dovada de rezidență

-Documentele de venit

Datele statistice colectate pe site-ul Statista prezintă valoarea totală a creditelor acordate gospodăriilor din România în perioada 2015 – 2018, în funcție de tipul de împrumut. Pe baza constatărilor acestui site, împrumuturile de consum ce au fost acordate gospodăriilor din România se ridicau la peste 57,9 miliarde Lei în 2018.¹

În cele ce urmează vei găsi unele dintre cele mai atractive oferte de împrumuturi personale, ce sunt disponibile la unele bănci de renume din România.

OTP Bank

OTP oferă sume de împrumut  ce sunt cuprinse între 630 și 100000 Lei, pentru o perioadă de minim 6 luni și până la maxim 5 ani. Orice persoană cu vârsta de peste 26 de ani poate solicita împrumutul, dar vârsta maximă nu trebuie să depășească 65 de ani. Este posibil să soliciți împrumutul doar pe baza unei adeverințe de venit, dacă ale tale câștiguri pot fi verificate în baza de date a Agenției Naționale de Administrare Fiscală.²

OTP le  facilitează, de asemenea, clienților săi  posibilitatea solicitării unui împrumut prin intermediul aplicației sale online, care este o modalitate rapidă de aprobare a unui împrumut personal. În plus, poți solicita apel invers din partea serviciului de asistență clienți,  beneficiind de ajutorul unuia dintre experții băncii pentru completarea corectă a cererii de credit.

Finanțare pentru nevoi personale de la UniCredit

UniCredit este o companie bancară și de servicii financiare din Italia și care activează la nivel internațional. Dispune de o rețea vastă în 17 țări, cu peste 8.500 de sucursale și peste 97.775 de angajați. UniCredit Bank este una dintre primele 5 bănci din România, având 208 sucursale și aproape 3.000 de angajați. Această bancă este recunoscută pentru serviciile sale bancare online și pentru retail banking.³

Opțiunea de „Împrumut Rapid” UniCredit le permite solicitanților să aplice doar în baza cărții de identitate. Răspunsul pentru cerere este oferit în 2 ore. UniCredit oferă rate de dobândă fixe pentru întreaga perioadă a împrumutului. Valoarea maximă a împrumutului este de 65.000 Lei, intervalul de rambursare fiind de 60 de luni. Rata dobânzii este de 9,49%, iar valoarea ratei lunare (pentru suma maximă) este de 1 504,21 Lei.

Banca Transilvania

Banca Transilvania este o bancă foarte cunoscută, fiind considerată numărul unu în România în ceea ce privește activele, având o cotă de piață de peste 16%. Societatea bancară activează în domeniile importante, printre acestea regăsindu-se oferirea de servicii bancare pentru corporații, IMM-uri, retail banking și finanțări medicale.

Banca Transilvania oferă împrumuturi cu dobândă variabilă și fixă, în funcție de valoarea și tipul de necesitate a finanțării. Printre împrumuturile oferite se numără cele imobiliare, împrumuturile auto și în scopuri de refinanțare. Condițiile de acordare variază în funcție de fiecare tip de credit.

Raiffeisen Bank

Raiffeisen Bank și-a propus să faciliteze obținerea celor mai avantajoase împrumuturi personale din România. O persoană poate solicita împrumuturi negarantate de până la 2000.000 Lei, pentru o perioadă de 84 de luni. Și rezidenții din România pot solicita acest tip de credit, având parte de o procedură simplificată de cerere de bani împrumut.

Alpha Bank

Alpha Bank este o bancă populară și care acționează la nivel internațional, oferindu-le clienților săi din România o gamă largă de produse și servicii. Alpha Bank este încă în faza de pionierat în domeniile împrumuturilor personale și imobiliare. De aceea, caută în mod continuu să-și îmbunătățească bugetele, atât pentru împrumuturile pe termen scurt, cât și pentru cele pe termen lung.

Solicitarea unui împrumut de acest tip implică urmarea unei proceduri care poate fi puțin confuză, însă analizarea și compararea online  a împrumuturilor personale poate face diferența în favoarea debitorului. Poți să-ți evaluezi în mod corespunzător suma pe care vrei să o împrumuți, în funcție de scopul în care o vei utiliza.  Aplicațiile de împrumut online simplifică și mai mult procedura, așa că, mai mult ca sigur că vei găsi oferta cea mai potrivită pentru nevoile tale personale.

 

[1] Statista Research Department. “Romania: Loans to Households 2018.” Statista. May 14, 2020. Accessed june 5, 2020. https://www.statista.com/statistics/874392/value-of-loans-to-households-in-romania/.
[2]  “OTP Bank.” OTP Bank. Accessed june 5, 2020.  https://www.otpbank.ro/en/individuals/loans/personal-loan.
[3] UniCredit Consumer Financing – Creditul De Realizari Personale Fara Ipoteca. Accessed june 5, 2020. https://www.ucfin.ro/credite/creditul-de-realizari-personale-fara-ipoteca.
[4] “Retail – Loans.” Banca Transilvania. Accessed june 5, 2020.  https://www.bancatransilvania.ro/en/retail-clients/loans/.
[5] “Personal Loan: Raiffeisen Bank – Fitoni çdo Sfidë.” Personal Loan | Raiffeisen Bank – Fitoni çdo Sfidë. Accessed june 5, 2020.   https://www.raiffeisen.al/en/page/personal-loan.
[6] “Alpha Bank Romania S.A.” Alpha Bank Romania S.A. | Alpha Bank | Alpha Bank. Accessed june 5, 2020.   https://www.alpha.gr/en/group/alpha-bank/group-companies/banking-services/romania